Площад Славейков Расистки надписи Само за бели и Животът на белите има

...
Площад Славейков
Расистки надписи Само за бели и Животът на белите има
Коментари Харесай

Хотел на Черноморието посреща гости с надпис: Само за бели

 Площад Славейков Расистки надписи " Само за бели "  и " Животът на белите има значение "  се появиха на входа на хотел " Heaven " (в превод от англ. – рай) в Слънчев бряг, алармират задгранични посетители на българския курорт. Във Фейсбук-групите Foreigners in Sofia & Friends, Scandinaver i Bulgarien и в уеб страницата " Трипадвайзър " бяха оповестени фотоси, на които се виждат расистките послания.

Надписите провокират извънредно отвращение в обществените мрежи. Кристер Стрьом – швед, който живее в Ямбол, споделил фотография в една от групите, написа във Facebook:

" Очевидно това е от тази година в хотел Heaven на Слънчев бряг. Надявам се да изгубят доста клиенти поради това. Лично аз бих отишъл някъде другаде ".

В " Трипадвайзър "  регистрирана потребителка, показала се като Сара, разяснява:

" Този хотел има знак " Само за бели " тъкмо до входа си. Не разбирам по какъв начин е допустимо това през ХХІ век. Представете си, че сте резервирали престоя си в този хотел като чужденец и първото нещо, с което се сблъскате пред входа, е знак " Само за бели ". Това би трябвало да е нелегално и е безчовечен обидно. Заради себе си и поради всички останали, не резервирайте престой в тази расистка бърлога ".

Коментарът на Фейсбук-потребителката Marina MK e:

" Достигането на нови дъна е специалитет на тази страна ".

В групата " Чужденци в София… “ спорят дали България е расистка страна. От контеста излиза наяве, че този знак евентуално е предопределен за роми и че това е всекидневно у нас.

" Площад Славейков "  се опита да се свърже с представител на хотела за коментар. Служителите може би са инструктирани да не дават отговор на въпроси на медиите, тъй като в диалог с наш кореспондент от рецепцията на хотела в началото попитаха за какво би трябвало да дават отговор, а след това споделиха, че имат доста клиенти и може някой от тях да е поставил знака. При конкретизиране, че той е на входа на хотела и очевидно стои там от дълго време и със единодушието на управлението, връзката прекъсна.

Свързахме се и с създателя на фотографията, който пожела да запазим анонимността му. Той е французин, който към този момент от пет години живее в България. Снимката направил на 5 септември, само че споделя, че не е прекарал почивката си в хотела, а единствено забелязал надписа и решил да го показа в обществените мрежи. Казва, че до момента не се е сблъсквал с расизъм в страната ни, само че не може да каже същото за някои от приятелите си французи у нас, които са чернокожи. Той не е подавал сигнал за фотографията, желание да алармират в Комисията за отбрана от дискриминация декларират консуматори в групата " Чужденци в София и другари “.

Хотел и апарткомплекс " Хевън " " е благосъстоятелност на Георги Славов, прочут като Жоро Главата, наследник на взривения в асансьор човек на СИК Стоил Славов и именуван " наследника на СИК ". През 2012 година хотелът стана печално прочут с избухналия в един от жилищата му пожар.

Хотел " Хевън "  е издигнат в прорез с всички държавни разпореждания – върху дюни, единствено на 25 м от морето и явно никой до момента не е разпоредил изтриване на противозаконния градеж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР